Yrityksen perustaminen on paras idea ikinä

Järjestäessään Arctic15-tapahtuman ArcticStartup osoitti sekä asennetta että osaamista. Tosin tämä ei kai ollut enää yllätys kenellekään heidän toimintaa seuranneelle. Ehdottaisin perinteisille messu- ja tapahtumaorganisaatioille tutustumista Arctic Startupin lähtökohtaisesti kansainväliselle yleisölle järjestettyihin tilaisuuksiin.

Arctic15-tapahtuman idea oli esitellä esikarsinnan perusteella valitut 15 kandidaattia ja valita näiden joukosta paras start-up -yritys. Voittajaksi nousi ruotsalainen Mancx, joka yhdistää tietoa etsivän ja sitä tarjoavan henkilön toisiinsa.

Yllätyin kuitenkin siitä että suurin osa yritysideoista perustuu olemassa olevaan sosiaalisen median kenttään ja siinä tapahtuvaan innovointiin. Finalistien joukossa oli esimerkiksi vain yksi peliyritys. Ja Kiosked oli ainoa palvelu jonka näkökulma liityi verkkokauppaan. Sosiaalisen median korostuminen on toki luonnollista sillä sosiaalinen media on vielä suhteellisen nuori ”leikkikenttä” eikä ole vielä erilaistunut palvelutasolla. Tämänkin tilaisuuden perusteella tuntuu siltä että tulemme näkemään yhä kapeammille osa-alueille tarkoitettuja sovelluksia. Kuten juuri nyt näemme, sekä Facebook että Google kehittävät jatkuvasti omia palvelujaan ja siksi sosiaalisen median kentällä täytyisi löytää ainutlaatuinen idea jottei jää isompien jalkoihin.

Toivotaan että ensi kerralla hakijoiden joukosta löytyy enemmän ”start-up scenen” ulkopuolisia toimijoita. Esimerkiksi Fishare on palvelu joka ei edes yritä voittaa Facebookia mutta voi nousta omassa kohderyhmässään tärkeäksi palveluksi.

Arctic15 osoitti ettei Euroopan velkakriisin tunnelma ole yltänyt kaikkialle. Päivän tärkein sanoma välittyi useista esityksistä ja löytyi konkreettisesti Steve Huffmanin presentaatiosta: ”Starting a Company is the Best Idea Ever”. Toivottavasti tilanne rahoitusmarkkinoilla ei hidasta tämän sanoman konkretisoitumista.

Mainokset

3 responses to “Yrityksen perustaminen on paras idea ikinä

  1. Viime vuotisen Arctic15-kisassa oli ehtona, että palvelupitäisi julkistaa kisassa tai ainakin tarjota beta-käyttömahdollisuus. Tänä vuonna kisaan voi osallistua huomattavasti laajempi osallistujajoukko, kun tuo ehto on jätetty pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s