Kuka sai platinaa?

Viime viikolla Talouselämän mukana saapui paljon puhuttu ja ainakin jonkin verran odotettu Talouselämä Platinum. Life-style lehti kuten julkaisija sitä nimittää.

Selaisin innokkaasti lehden ja kolme ensimmäistä aukeamaa sisälsivät pelkästään automainoksia. Sen jälkeen vuorossa oli vaatebrändi, lisää automainontaa ja kohta seurasi luksus-kellon mainos. Ja tässä vaiheessa aloin jo miettimään sitä mitä uutta tämä lehti voi tällaisen alun jälkeen tarjota. Ennen kuin olin lukenut edes sisällysluetteloa tai yhtään artikkelia, lehti oli jo minun käsissä tavanomaistunut. Olin kokenut tämän jo niin monta kertaa aiemmin. Talouselämä Platinum on yhdistelmä Helsingin Sanomien Kuukausiliitettä, Stockmannin Exclusive-lehteä sekä Gloriaa. Kaikki ne alkavat samalla tavalla, nopeasti ohi selattavilla mainoksilla. Ainoa muutos on julkaisija.


Täytyisi toki ymmärtää mediataloa, joka ei ensimmäisenä ajattele lukijoita, vaan mainostajia. Talouselämä ja Arvopaperi ovat jo niin arkipäiväistyneet etteivät ne vedä puoleensa luksustuotteiden mainontaa. Talentum tarvitsi siis uuden lehden jota se voi myydä mainostajille. Vastapainona oli valmis lukijarekisteri. Kysyikö kukaan lukijoilta kaipaavatko he tällaista lehteä?

Kuten kirjoitin aiemmin, media muuttuu toisaalta hitaammaksi ja toisaalta nopeammaksi. Talouselämä Platinumin voisi tarjota sisältöä, joka erottuu eikä ole kiinni tässä päivässä, viikossa tai kuukaudessa. Talouselämä Platinumin tulisi löytää paikkansa ymmärtämällä lukijoita eikä vain potentiaalisia mainoseuroja. Mutta epäilen että nykyinen yhtälö on julkaisijan kannalta niin helppo (”tarjoamme tämän kohderyhmän näille mainostajille”) ettei siinä ole lukija ollut liikaa häiritsemässä ajattelua.

Ensimmäisen numeron perusteella platinaa ei saanut vielä kukaan. Ei ainakaan lukija.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s