50 tapaamista, 5 aihetta

Olimme 3.2. 600Minutes B2C -tapahtumassa tapaamassa suomalaisen kuluttajamarkkinoinnin ammattilaisia. Päivän aikana Franticin edustajat tapasivat noin 50 henkilöä ja näistä keskusteluista voitaisiin vetää yhteen kuluttaja- ja brändimarkkinoinnin keskeisemmät kysymykset. Tässä viisi askarruttavaa aihetta:

1. Brändilojaliteetti

Miten ylläpitää brändilojaliteettia kun kohderyhmän mediakäyttäytyminen on muuttunut eikä jakelukanavassa pysty tekemään enää minkäänlaista promootiota. Onko ratkaisu kanta-asiakasohjelma, sosiaalinen media vai markkinointistrategian päivittäminen?

2. Sosiaalinen media

Rehellisyys palkitaan eli muutamien brändien edustajat totesivat että brändin rakentaminen ja ylläpitäminen olisi helpompaa perinteisin keinoin ilman sosiaalista mediaa. Keskusteluissa tuodaan esille ROI-vaateet mutta toisaalta eihän nämä vaatimukset aina koske perinteistä brändin rakentamistakaan.

3. Organisoituminen

Jos yritys päättää lopulta astua sosiaalisen median pariin, mistä tähän löytyisi resurssit. Kuka ehtii seurata kaikkia yhteisöjä, kuka ehtii muiden tehtävien ohella ylläpitää vuoropuhelua Facebookissa, kuka ehtii lähettää Twitter-viestejä? Muuttaisiko olemassaolevia tehtäväkuvia, rekrytoisiko lisää vai ostaisiko palvelua kumppanilta.

4. Kuluttajakäyttäytyminen

Kuluttajakäyttäytymisen muutos ei ole välttämättä vielä konkretisoitunut kaikilla tuotealueilla. Kuluttajat tekevät edelleen ostopäätöksiä ja brändivalintoja OIKEASTI ilman sosiaalista mediaa.

5. Muuttuva mediamaailma

Mediat ovat haasteessa pienenevien lukija- ja mainostajamäärien kanssa. Painettu lehti ja verkossa oleva lehti tunnistetaan jo eri medioiksi mutta digitaalisessa maailmassa potentiaaliset tulot ovat vielä murusina maailmalla ja nyt olisi aika kokeilla erilaisia malleja. Hakukonemarkkinointi on jo osa normaalia mediavalikoimaa.

Yhteenvetona voisi todeta että yritykset ja brändit ovat edelleen peruskysymysten äärellä. Ne harkitsevat tarkkaan esimerkiksi sosiaalisen median mahdollisuuksia omalta kannaltaan. Brändit eivät ole kertarytinällä pistämässä kaikkea uusiksi eivätkä uhraa hyväksi havaittuja toimintamalleja uusimpien twittereiden ja foursquaren takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s